Eenvoudig
Vloerverwarming droog systeem

Het droge systeem bestaat uit isolatieplaten met voorgemaakte geulen en geleidingsprofielen waar de buizen of kabels rechtstreeks in geplaatst worden.

Droog systeem = Reno systeem

Werking
Het droge systeem wordt bovenop je onderlaag geïnstalleerd. Daarop wordt je vloerverwarming geplaatst. De isolatie en de afwerkingslaag zitten mee verwerkt in je vloerverwarming droog systeem. Je hoeft hier dus niets extra voor te voorzien.
Aangezien je vloerverwarming en afwerkingslaag rechtstreeks op de onderlaag geplaatst worden, is het belangrijk dat de onderlaag volledig egaal en waterpas ligt. Indien dit niet het geval zou zijn, moet de onderlaag eerst uitgevlakt worden. Bij een watergedragensysteem loopt er warm water door je buizen. Zo wordt heel je vloer warm, de stralingswarmte warmt de rest van je ruimte aangenaam en comfortabel op. Als je een warmtepomp en een watergedragensysteem hebt, kan je de vloerverwarming ook gebruiken om te koelen. Er wordt dan koud water door de buizen gestuurd.

Opbouw
Het droge systeem wordt heel simpel opgebouwd. Je hebt geen natte afwerkingslaag of isolatie nodig.

  • Onderlaag (beton, bestaande chape, houten roostering, huidige vloer, …)
  • Vloerverwarming (inclusief isolatieplaten en afdeklaag)
  • Afwerkingsvloer.

Je hoeft dus maar een beperkte opbouwhoogte te voorzien voor je droge systeem.

Ideaal voor renovatie
Ter bevestiging van de vloerverwarmingsbuis wordt gebruik gemaakt van geprofileerde isolatieplaten. De isolatieplaten zijn standaard voorzien van de nodige uitsparingen waarin metalen stralingsgeulen worden geplaatst. De omega- stralingsgeulen zijn zo ontworpen dat de vloerverwarmingsbuizen er perfect in passen. Nadat de geulen en de buizen geplaatst zijn, worden de platen afgedekt met tegelplaten of Fermacell. Hierop kan onmiddellijk de afwerkingsvloer bevestigd worden. Isolatie, vloerverwarming en afdekking zitten daardoor in één systeem verwerkt.

Snellere reactiesnelheid en beperkte opbouwhoogte nodig

Verwante producten

Success