Easy
Vloerverwarming nat systeem

Bij het natte systeem komt er boven op je vloerverwarmingsbuizen een natte afdekkingslaag. Je vloerverwarming wordt boven je onderlaag geïnstalleerd en afgewerkt met een vloeibare afdekkingslaag zoals chape of polybeton. Door de afdekkingslaag en je afwerkingsvloer op te warmen, wordt je vloer warm. Deze warmte straalt uit naar je volledige ruimte.

Eco en Profi systeem

Hoe werkt het natte systeem?
Het natte systeem wordt boven op je isolatie en/of onderlaag geïnstalleerd waar alle andere technieken zoals elektriciteit, ventilatie en/of sanitaire leidingen in verwerkt zitten. Tussen je vloerverwarming en de afwerkingsvloer komt er een vloeibaar materiaal zoals chape of polybeton. Je vloerverwarming wordt aangesloten op je centrale verwarming zoals een warmtepomp of condensatieketel. Je vloerverwarming warmt op door warm water dat door de buizen stroomt. Hierdoor wordt jouw onderlaag en afwerkingsvloer warm. De stralingswarmte die hier afkomt, warmt je volledige ruimte op. Als je een warmtepomp en watergedragen vloerverwarming hebt, kan je ook koud water door de buizen laten stromen. Hierdoor kan je jouw vloerverwarmingssysteem ook gebruiken om te koelen.

Opbouw bij een nat systeem
De opbouw van vloerverwarming nat systeem ziet er als volgt uit:

  • Beton
  • Isolatie (PUR)
  • Vloerverwarming
  • Chape
  • Afwerking

Voorzie voldoende opbouwhoogte tijdens je werken. Voor de vloerverwarming zelf ongeveer 2 centimeter en daar bovenop nog eens minstens 3,5 cm chape. Vergeet ook de dikte van je afwerkingsvloer niet mee te rekenen.

Eco
Het Eco noppensysteem is het meest eenvoudige vloerverwarmingssysteem. Hierbij plaats je de vloerisolatie, dampfolie en buisbevestiging in één beweging. De vloerverwarmingsbuizen zijn eenvoudig te plaatsen in de pre-gefabriceerde systeemplaten.

Profi
De Profi-systemen vinden meestal hun toepassing bij plaatsing van een vloerverwarmingssysteem op een isolerende chape of gespoten PUR-isolatie. In tegenstelling tot het Eco-systeem, vereist de plaatsing van de profiellatten geen perfect vlakke ondergrond. Bij dit systeem worden de profiellatten op de isolatie bevestigd. De vloerverwarmingsbuizen worden daarna volgens het uitgetekende verlegplan geplaatst.

           

Budgetvriendelijk en energie efficient

Verwante producten

Success
Wij blijven open tijdens het bouwverlof, om jou te ondersteunen
Wij blijven open tijdens het bouwverlof! Maak een afspraak