FAQ

Hoeveel opleidingen moet ik volgen?
Je hoeft geen cluster van opleidingen te volgen, per techniek geven we een opleidingsavond. Dit is de ideale voorbereiding. Je mag de opleidingen meerdere keren komen volgen en een helper mee uitnodigen. De opleidingen gaan steeds s avonds door in je eigen Easykit toonzaal.
Wat doe ik met materiaal dat er over is?
Jouw zelfbouwpakket wordt op maat gemaakt. Beslis je tijdens de installatie om bepaalde wijzigingen te doen dan kan je deze komen omruilen aan het magazijn van je Easykit toonzaal. We hebben overal een ruime stock. Op het einde nemen en betalen we de niet essentiële zaken terug, onder voorwaarde dat deze herverkoopbaar zijn en dit maximaal 4 maand na aankoop. Speciaal op maat bestelde artikelen nemen we niet terug.
Wat als mijn installatie in panne ligt?
Je kan hiervoor terecht bij onze eigen service dienst, we hebben meer dan 25 eigen vakmensen in dienst. Onze technicus komt dan langs voor de herstelling. Ook voor het onderhoud.
Leveren jullie de materialen op de werf?
Je zelfbouwpakket wordt op de werf geleverd, volgens jouw planning! Dit hoeft niet in één keer maar kan ook fase per fase
Kan ik tijdens de werken ook bij jullie langs komen?
Als slimme zelfbouwer kan je onbeperkt langs komen in je Easykit toonzaal. Je zelfbouwcoach kan je vanuit de toonzaal met al je vragen verder helpen. Een afspraak is niet nodig. Je kan uiteraard ook bellen of mailen.
Ik heb nog geen plannen, ik wil weten hoeveel een installatie kost?
Hiervoor kan je onze calculator MijnBudget gebruiken. Op onze website kan je jouw droomwoning samenstellen. Je krijgt dan voor de verschillende technieken een vrij nauwkeurige raming. Wanneer je plannen klaar zijn kunnen we de effectieve gratis studie en offerte maken.
Binnen welke termijn moet mijn installatie klaar zijn?
Je plaats de materialen volgens je eigen planning, je hoeft niet tegen een vastgelegde tijdstip klaar te zijn. We leveren de materialen wanneer jij er klaar voor bent.
Werken jullie met gekende merken?
De sterkte van onze slimme zelfbouw is dat we werken met grote gekende A merken. Daikin, Niko, Duco, Bulex, Vasco, etc Je zelfbouwpakket bestaat dus uit de beste merken aan de scherpste prijzen.
Moet ik zelf mijn installatie berekenen?
Nee, aan de hand van jouw plannen en je persoonlijke wensen zal je Easykit coach al de berekeningen op zich nemen. Ons studie bureau zorgt ervoor dat jouw installatie volgens de meeste recente normen is samengesteld en op maat!
Ik heb geen ervaring kan ik zelf mijn technieken plaatsen?
Het merendeel van onze klanten heeft geen technische achtergrond. Het zelfde zoals je geen schrijnwerker hoeft te zijn om zelf je meubels in elkaar te steken. Easykit is jouw vakman, je krijgt de nodige instructies hoe en wanneer je wat moet doen. De cruciale werken worden gecontroleerd en je krijgt hulp bij de moeilijkere werken. Het eenvoudige werk doe je met onze instructies, de moeilijke werken doen we samen.
Wat moet ik doen als ik vragen heb?
Veel informatie vindt je in onze instructieboeken, fiches en zelfbouwvideo’s. Je hebt ook een eigen Easykit zelfbouwcoach die je kan bellen, mailen met al je vragen. Je bent ook steeds welkom in de toonzaal, je coach kan je daar al de nodige antwoorden geven aan de hand van onze praktische opstellingen.
Sluit Easykit tijdens de vakanties?
Nee. Onze Easykit toonzalen zijn enkel gesloten op maandag, zondag & feestdagen. Onze diensten zijn enkele gesloten tijdens het weekend en feestdagen. Onze toonzalen én diensten blijven open en bereikbaar gedurende de vakantieperiodes.

Zo kan je steeds op onze diensten rekenen, ook als jij tijdens je vakantie aan je installatie wil werken.

Heb ik als doet het zelver recht op premies?
Als slimme zelfbouwer of doe-het zelver heb je bij Easykit ook recht op premies. Je plaatst de installatie samen met een Easykit vakman. Hierdoor heb je ook recht op premies en het verlaagde BTW tarief van 6%. Vraag achter de voorwaarden in één van onze Easykit toonzalen.
Moet ik een afspraak maken om langs te komen?
We nemen onze tijd om samen je bouwproject te bespreken maak daarom steeds een afspraak. Heb je nog geen concrete plannen dan ben je ook meer dan welkom in onze Easykit toonzalen. Kom al de verschillende technieken ontdekken in onze belevingstoonzalen. Je ziet er al de installaties, zoals deze bij jouw thuis zouden opgesteld kunnen staan. Zo zal je met een goede voorbereiding de plannen van je droomwoning kunnen opstellen.
Levert Easykit buiten België?
Er is heel wat service en support voorzien in onze formule. We hebben geen toonzalen of collega’s buiten België. De technische wetgeving is verschillende in onze buurlanden hierdoor leveren wij geen materialen en service buiten België.
Komt Easykit langs op mijn werf?
Ja, wij leveren de materialen op de werf en één van onze vakmannen komt je helpen en/of controleren wanneer dit nodig is. Niet snel een woordje uitleg maar effectief een helpende hand tijdens de moeilijkere werken. De vloerverwarming, ventilatie, gasketel, wamtepomp, waterverzachter, zonnepanelen, etc worden steeds door onze eigen mensen gecontroleerd alvorens ze opgestart worden.
Is Easykit een erkend ventilatie verslaggever?

Ja!

  • We zijn erkend ventilatieverslaggever voor elk onderdeel.
  • We ontwerpen op maat en komen inregelen.
  • Je krijgt een realiseerbaar plan met praktische kennis en ondersteuning.
  • De materialen zijn gekozen volgens de laatst geldende STS voorschriften.
  • Wij regelen je ventielen in en rapporteren onmiddellijk.
  • Jij hoeft niets te doen voor je ventilatieverslag, wij regelen alles voor jou.
Lenen jullie ook gereedschap uit?
Voor de installatie van je woningtechnieken heb je gespecialiseerd gereedschap nodig: bv. een draadsnijset voor de stalen gasbuizen, een pneumatische plooitang voor dikke alupex buizen of een aardingsmeter. Dergelijk gereedschap kan je gratis ontlenen in je toonzaal. We voorzien bij elk levering ook een kitkoffer met het gereedschap dat je courant nodig hebt.

We lenen geen elektrisch materiaal en diamantboren uit.

Wanneer vraag ik best een offerte aan?
Hoe vroeger je een offerte komt aanvragen hoe minder tijdsdruk je hebt. Zijn je bouwplannen goedgekeurd dan mag je al langs komen voor de studie en offerte, je hoeft nog niet bezig te zijn met ruwbouw. Je hebt in die fase nog te tijd om alles grondig te bespreken. Zo kunnen er nog kleine aanpassingen gebeuren om al je technieken mooie en sneller weg te werken. Heb je tijdens de werken al bepaalde onderdelen nodig kan je deze al laten leveren of ophalen. Aanpassingen zijn steeds mogelijk. Wacht dus niet tot de ruwbouw klaar is voor je de offerte laat opmaken want dan heb je jouw tijd nodig om aan de werken te beginnen.
Hoe lang ben ik bezig met de werken?
Dit hangt af van je project, de hulp die je krijgt en hoe snel je werkt. Bij het overlopen van het project kunnen we een ruime inschatting maken. Als je zelf je technieken plaatst hoef je niet te vrezen dat je project vertraging zal oplopen. Als bouwheer kan je zelf je planning opmaken, je bent niet afhankelijk van een externe partner.
Alles is klaar, wat nu?
Proficiat! Is je installatie klaar, dan komen we deze controleren. Via MyEasykit kan je een afspraak aanvragen met onze Easykit technici. Deze komen langs om je installatie na te kijken en de verwarmingsketel, warmtepomp, waterverzachter en of ventilatie systeem op te starten.
Success