Eco
Lucht/water warmtepomp Bulex

GeniaAir Mono behoort tot de hoogst mogelijke energie-efficiëntieklasse A+++ [A7/W35], zodat je kan besparen op je energiefactuur. Een extra pluspunt is dat deze warmtepomp daarvoor gebruikmaakt van een duurzame energiebron: de warmte uit de buitenlucht. GeniaAir Mono werkt bovendien met een natuurlijk, milieuvriendelijk koudemiddel. Als je dus alles op een rijtje zet, spaar je jouw bankrekening én het milieu.

GeniaAir Mono

Een toonbeeld van efficiëntie
De GeniaAir Mono draagt het hoogste energie-efficiëntielabel (A+++) met een COP (Coefficient of performance) tot 5,4 [A7/W35] zodat je energiepremies kan krijgen. Deze lucht/water-warmtepomp is zo efficiënt dat ze – ook al voorziet ze spoelbakken, douches en radiators van ruim voldoende warm water – beter presteert dan verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen en je gemiddeld 10% of meer* doet besparen op je energiefactuur.

*De behaalde of haalbare energiebesparing is afhankelijk van verschillende factoren (bijv. lokale elektriciteitsprijzen, vorig model, instelling van verwarming, gebruik, locatie, buitentemperatuur) en kan hierdoor variëren.

Perfect voor renovatie
Hoewel GeniaAir Mono in de regel bestemd is voor nieuwbouwhuizen, is deze warmtepomp net zo geschikt voor het verwarmen van heel wat oudere gebouwen. Bestaande radiatoren of vloerverwarmingssystemen zijn perfect te combineren met GeniaAir Mono als je plannen hebt om een woning te moderniseren of te renoveren.

Technologie die je amper ziet of hoort
GeniaAir Mono heeft een buitenventilator nodig om lucht binnen te halen, maar is heel stil en geïntegreerd in een slanke, discrete unit dicht bij je woning. Op 3m afstand bedraagt het geluidsniveau 28 dB(A) in de stille stand, net alsof je een uurwerk hoort tikken. Zelfs als je dicht tegen je buren woont in een dichtbebouwde wijk, is GeniaAir Mono de ideale oplossing.

Een verandering waarvoor je plaats hebt
Zowel de GeniaAir Mono buitenunit als de GeniaSet Mono binnenunit zijn bijzonder compact. GeniaSet Mono is vergelijkbaar met een koel-vriescombinatie. Ook de hydraulische binnenunit die aan de wand wordt gemonteerd, neemt weinig plaats in. Als je dus een systeem vervangt dat op stookolie werkt, kan je de stookolietanks verwijderen en krijg je er een nuttige ruimte bij.

Mogelijke opstellingen

  • Opstelling warmtepomp met HMI-regeling
  • Gebruik je de warmtepomp enkel voor verwarming? Dan volstaat enkel een regelmodule in de technische ruimte
  • Opstelling warmtepomp met hydraulische binnenunit tegen de wand
  • Je koppelt de warmtepomp op een boilermodule en combineert dit met een boiler van 200 of 300 liter
  • Opstelling warmtepomp met hydraulische binnenunit GeniaSet
  • Je koppelt de warmtepomp op een binnenunit met geïntegreerde boiler van 190 liter

Bulex warmtepomp

Bulex zelfbouwkit warmtepomp

Energie-efficiëntieklasse A+++

Verwante producten

Success