Eco
Daikin hybride warmtepomp

Onze Daikin Altherma Hybride warmtepomp combineert een hernieuwbare lucht/water warmtepomp met een gasketel om het hoogste rendement te bereiken. Deze intelligente programmering bespaart tot 35% meer energie dan een traditionele gascondensatieketel door automatisch de goedkoopste en energiezuinigste combinatie te kiezen op basis van de energieprijzen, de buitentemperatuur en de verwarmingscapaciteit binnen.

Daikin Altherma hybride

De ideale combinatie
De Daikin Altherma Hybride warmtepomp combineert een hernieuwbare lucht/water warmtepomp met een gasketel om het hoogste rendement te bereiken. Deze intelligente programmering bespaart tot 35% meer energie dan een traditionele gascondensatieketel door automatisch de goedkoopste en energiezuinigste combinatie te kiezen op basis van de energieprijzen, de buitentemperatuur en de verwarmingscapaciteit binnen.

Werking van de warmtepomp
De warmtepomp is uitgerust met de beste beschikbare technologie voor het optimaliseren van de werkingskosten bij gematigde buitentemperaturen, wat resulteert in een prestatiecoëfficiënt (COP) van 5,04!

Hybride werking
Bij een hoge warmtebelasting of om het hoogste rendement bij bepaalde omstandigheden te halen, werken de gasketel en de warmtepomp tegelijk. Het omschakelen van de werking van de warmtepomp naar de hybride werking hangt af van de kenmerken van het huis, de energieprijzen, de gevraagde temperatuur naar je verwarmingssysteem, de buitentemperatuur en het rendement van de warmtepomp op dat moment.

Werking enkel op gas
Wanneer de buitentemperatuur drastisch daalt en de resulterende aanvoertemperatuur stijgt, is de hybride werking niet langer efficiënt. Daarom zal de unit automatisch overschakelen naar een werking enkel op gas.

Sanitair warm water
Dankzij een speciale dubbele warmtewisselaar wordt water tot 10-15% efficiënter opgewarmd dan met een traditionele gascondensatieketel.

Lage investeringskosten
Ideaal voor renovaties: bestaande radiatoren en leidingen moeten niet worden vervangen. De Daikin Altherma hybride warmtepomp wordt rechtstreeks op je bestaande verwarmingssysteem aangesloten, waardoor de benodigde tijd en kosten voor de installatie tot een minimum worden beperkt. Dankzij de compacte afmetingen heeft je nieuwe Daikin Altherma systeem niet meer ruimte nodig dan je bestaande systeem. Er gaat dus geen ruimte verloren en er zijn geen structurele aanpassingen nodig.

Hybride warmtepomp Daiking

35% rendementswinst voor ruimteverwarming in vergelijking met condensatieketels

Verwante producten

Success