Eco
Zonneboiler

Het HelioSet zonneboilerconcept laat toe om zonne-energie optimaal af te stemmen op de warmwaterbehoefte. Met een zonneboiler wordt het sanitair water tot 60% van het jaar door de zon verwarmd.

Bulex Helioset

Het HelioSet zonneboilerconcept laat toe om zonne-energie optimaal af te stemmen op de warmwaterbehoefte. Met een zonneboiler wordt het sanitair water tot 60% van het jaar door de zon verwarmd. Wanneer dit niet het geval is, zorgt een – door een intelligente regeling aangestuurde – bijverwarming (cv-ketel, elektrische weerstand, …) voor het warmwatercomfort. Doordat deze altijd minder moet werken – het water is immers al voorverwarmd – bespaar je sowieso energie.

Principe
De flexibele toepassingen en de eenvoudige installatie en moduleerbaarheid van het concept maken de stap naar energiezuinig warmen zeer klein en zorgen voor een perfecte integratie in elk bouwproject. Afhankelijk van de situatie kan er gekozen worden voor een leegloopsysteem of een systeem onder druk. Bovendien hebben we ook alle accessoires die nodig zijn om je zonne-energiesysteem volledig aan jouw noden aan te passen. Beide systemen staan garant voor een lange levensduur, laag onderhoud en eenvoudige installatie.

Het leegloopsysteem
Van zodra de temperatuurvoelers detecteren dat het interessant is om het water te verwarmen via het zonnepaneel, stuwt de geïntegreerde pomp een vloeistof in het zonnepaneel. De opgewarmde vloeistof geeft haar warmte via de opwarmingsspiraal af aan het water in de zonneboiler. Na enkele uren is de boiler op temperatuur en valt de pomp weer uit. Het systeem loopt dan leeg in de opwarmingsspiraal. Van zodra water verbruikt wordt, zakt de temperatuur in de boiler en start de regelaar het hele proces van begin af aan.

Systeem onder druk
Bij een systeem onder druk stuurt de pomp op een constante wijze de zonnevloeistof door het systeem.

Concepten
HelioSet biedt je de keuze uit zonneboilers van 150, 250 of 350 liter, opgewarmd door respectievelijk 1, 2 of 3 zonnepanelen.
HelioSet heeft tal van combinatiemogelijkheden voor een perfecte integratie in alle daktypes, zowel opbouw als inbouw met vrije keuze uit horizontale of verticale panelen.

  • 150 l concept met 1 spiraal en 1 paneel
  • 250 l concept met 1 of 2 spiralen en 2 panelen
  • 350 l concept met 2 spiralen en 3 panelen

Voordelen

  • Gratis warm water met eenvoudig en flexibel concept
  • Zonnestation met pomp, regeling, overdrukklep, vulset en aflaatkraan
  • Hoogrendement thermische panelen met attractief design
  • Past bij iedere Bulex condensatieketel
  • Kan op ieder moment geïnstalleerd worden
  • Kan gecombineerd worden met bestaande verwarmingsinstallaties

Zonneboilerset Bulex

Produceer tot 60% van je sanitair warm water met zonne-energie

Verwante producten

Regenwatersysteem

Regenwatersysteem

De Rainmatic is een zeer compacte en eenvoudige automatisch omschakeling dewelke geschikt is voor watertoevoer en regenwaterrecuperatie in huishoudelijke toepassingen.

Details bekijken
Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Aangezien een warmtepompboiler tot 70% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen.

Details bekijken
Sanitaire installatie

Sanitaire installatie

In combinatie met de Easykit en het montageplan zorgt het Alupex buis-in-buis systeem ervoor dat je op je sanitaire installatie heel wat kunt besparen. Zelf je installatie plaatsen is kinderspel

Details bekijken
Afvoerleidingen

Afvoerleidingen

Ons pakket bestaat uit BENOR gekeurde polypropyleen (PPC) afvoerbuizen. Dit garandeert de kwaliteit en de levensduur van je installatie. De koppelstukken zijn eenvoudig te monteren via een dubbele dichtingsring, lijmen is niet nodig.

Details bekijken
Success