Eenvoudig
Sanitaire installatie

Zelf je eigen sanitaire installatie, dat is Easy. Met onze voorgemaakte kits en flexibele Alupex leidingen kan jij dit ook.

De onderdelen van je sanitaire installatie

De leidingen
Easykit werkt uitsluitend met Alupex buizen. Een Alupex buis of meerlagenbuis werkt volgens het buis-in-buis principe. Op die manier bestaat een Alupex buis uit een kunststof binnenlaag, een flinterdunne lijmlaag, een flexibele aluminium laag, weer een flinterdunne lijmlaag en weer een kunststof buitenlaag. De leidingen worden gebruikt voor het transporteren van het koude, warme en regenwater.
Dit zijn 3 gescheiden circuits. Door de gladde kunststof binnenlaag heb je geen kans op corrosie of verkalking van de wanden. De aluminium laag zorgt dat de buizen niet gaat krimpen of uitzetten wanneer de temperatuur daalt of stijgt. Door de meerdere lagen heeft
de buis de eigenschap zo weinig mogelijk warmte te verliezen tussen de boiler en het aftappunt. Je kan deze leidingen rechtstreeks in de chape of muren leggen. De rollen zijn verkrijgbaar op 25 en 50 meter. Hierdoor moet je nooit geen koppeling maken onder de grond.

Collector
We werken steeds met het collectorsysteem. We plaatsen centraal per verdieping een collector voor het koude, warme en regenwater. Hier vertrekken al de leidingen naar hun aftappunt. Iedere aansluiting kan je afsluiten met een afsluitkraan. Vanaf de collector vertrekken we met een hoofdleiding naar de waterteller, boiler of regenwaterpomp.

Klemkoppeling
De alupex leidingen worden met een klemkoppeling aan het aftappunt of collector verbonden. Bij klemkoppelingen wordt er gebruik gemaakt van een klem of clip. Deze wordt rond de Alupex buis geplaatst en op die manier ontstaat er een waterdichte verbinding. Klemkoppelingen hebben een minder permanente verbinding die gemakkelijk verwijderd kan worden. Ze zijn eenvoudig zelf te plaatsen zonder dat je gebruik moet maken van speciaal gereedschap. Uniek bij Easykit zijn onze aansluitkits. Al de koppelingen, afsluitkranen, collectoren etc zit in één doos met een handig aansluitschema.
We voorzien ook een praktische gereedschapskit met al de benodigdheden om je buizen en koppelingen te verwerken.

Al je materialen in één handige aansluitkit

Verwante producten

Zonneboiler

Zonneboiler

Het HelioSet zonneboilerconcept laat toe om zonne-energie optimaal af te stemmen op de warmwaterbehoefte. Met een zonneboiler wordt het sanitair water tot 60% van het jaar door de zon verwarmd.

Details bekijken
Regenwatersysteem

Regenwatersysteem

De Rainmatic is een zeer compacte en eenvoudige automatisch omschakeling dewelke geschikt is voor watertoevoer en regenwaterrecuperatie in huishoudelijke toepassingen.

Details bekijken
Warmtepompboiler

Warmtepompboiler

Aangezien een warmtepompboiler tot 70% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler, kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen.

Details bekijken
Afvoerleidingen

Afvoerleidingen

Ons pakket bestaat uit BENOR gekeurde polypropyleen (PPC) afvoerbuizen. Dit garandeert de kwaliteit en de levensduur van je installatie. De koppelstukken zijn eenvoudig te monteren via een dubbele dichtingsring, lijmen is niet nodig.

Details bekijken
Success
Wij blijven open tijdens het bouwverlof, om jou te ondersteunen
Wij blijven open tijdens het bouwverlof! Maak een afspraak