Eco
Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler verbruikt 70% minder elektriciteit dan een reguliere elektrische boiler. Doordat je in 2024 een premie krijgt van de overheid, verdien je je investering terug binnen het jaar! Ontdek er meer over

Atlantic Explorer V4

Met een Explorer boiler met geïntegreerde warmtepomp kun je het hele jaar door van sanitair warm water genieten met een gunstiger rendement dan een HR-ketel. Het toestel beschikt over tal van innovatieve functies en is compatibel met zonne-energie en een cv-ketel.

Goed voor het milieu en je portemonnee
Explorer warmtepompboilers zijn zeer energiezuinig. De warmtepomp onttrekt 2/3 van de benodigde energie aan de omgevingslucht om het tapwater op te warmen tot 60°C. Elektriciteit is enkel nodig om de warmtepomp te laten functioneren . De elektrische steunverwarming wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen én wanneer de gebruiker kiest voor snel opwarmen, zogenaamde Boost Mode. De Explorer verbruikt daarom 60 tot 70% minder elektriciteit dan een conventionele boiler.

Regelbare luchtkanalen
De warmtepomp zit geïntegreerd in de boiler. Via kanalen wordt lucht van binnen of buiten de woning aangezogen en afgekoelde lucht weer afgeblazen. Je kunt de richting van de in- en uitlaat aanpassen d.m.v. de regelbare kanaalmonden.

Steatietweerstand 1800W
Dankzij de droge weerstand (steatiet) en het keramische verwarmingselement is de Explorer bestand tegen agressief en kalkhoudend water. (De waterhardheid beschreven in de handleiding moet gerespecteerd worden. In regio’s waar het water erg hard is, raden we aan om een waterontharder te plaatsen). Een bijkomend voordeel is dat je de boiler niet moet laten leeglopen om de weerstand te vervangen.

Geen corrosie
De titaananode in het midden van het stalen vat wordt aangedreven door een elektronische printplaat die d.m.v. een minimale spanning het opslagvat levenslang beschermt tegen corrosie.

Zet je comfort naar je hand
De digitale afstandsbediening is zeer gebruiksvriendelijk en toont informatie over het verbruik aan de hand van statistieken en meldingen. Je hebt de keuze tussen vijf modi:

 • Auto: Deze werkingsmodus zal de ideale combinatie zoeken tussen comfort waarbij voldoende warm water wordt gegarandeerd én besparing van energie. Het toestel analyseert het verbruik van de afgelopen dagen en past de productie aan in functie van jouw comfort en energieverbruik.
 • Eco: Het toestel zal enkel de warmtepomp gebruiken, niet de elektrische warmtetoevoer. Dit zorgt voor de maximale energiebesparing maar kan in sommige situaties het comfort verminderen.
 • Solar: In deze modus werkt het toestel met een zonne-energie bijverwarming waardoor je nog minder energie verbruikt (type 200c en 270c).
 • Vakantie: De warmtepomp houdt het sanitair warm water continu boven de 15°C.
 • Boost: De warmtepomp (en eventueel de ketel of elektrische warmtetoevoer indien deze beschikbaar zijn) wordt aangesproken om zo snel mogelijk warm tapwater te krijgen.

Met de CozyTouch technologie kun je bovendien je Explorer warmtepompboiler vanop afstand bedienen met je smarphone. Zo heb je comfort en verbruik letterlijk en figuurlijk in de hand.

Extra warmtewisselaar
Als de Explorer via de extra warmtewisselaar (200C/270C) wordt aangesloten op een Solo CV-ketel, kiest de Smart Energie functie de meest energiezuinige bron (warmtepomp of ketel) rekening houdend met de buitentemperatuur en de gewenste watertemperatuur.

Kenmerken:

 • Dankzij de Smart Control functie past de Explorer zich aan jouw levensstijl aan en anticipeert hij op je comfort behoeftes, rekening houdend met het verbruik.
 • Energielabel A+
 • Hoog rendement: COP 2,79 (type 200) en 3,16 (type 270)
 • Geëmailleerd stalen vat
 • Breed werkingsbereik (-5 tot +43°C)
 • 45°C garantie bij -7°C buitentemperatuur zonder elektrische bijverwarming
 • Slechts 39 dB geluidsniveau op 2 meter
 • Elektrisch element om ook bij extreem lage temperaturen tot boven de 50°C te verwarmen.
 • Gebruiksvriendelijke digitale bediening met slimme functies
 • Bedienbaar met smartphone
 • Verstelbare luchtkanaalmonden
 • Bestand tegen agressief water
 • ACI-Hybride – Corrosiebescherming door actieve anode
 • Automatisch antilegionellaprogramma
 • Type C (Hybride): Geïntegreerde wisselaar voor aansluiting van een zonthermisch systeem of verwarmingsketel

Energielabel A+

Verwante producten

Zonneboiler

Zonneboiler

Het HelioSet zonneboilerconcept laat toe om zonne-energie optimaal af te stemmen op de warmwaterbehoefte. Met een zonneboiler wordt het sanitair water tot 60% van het jaar door de zon verwarmd.

Details bekijken
Regenwatersysteem

Regenwatersysteem

De Rainmatic is een zeer compacte en eenvoudige automatisch omschakeling dewelke geschikt is voor watertoevoer en regenwaterrecuperatie in huishoudelijke toepassingen.

Details bekijken
Sanitaire installatie

Sanitaire installatie

In combinatie met de Easykit en het montageplan zorgt het Alupex buis-in-buis systeem ervoor dat je op je sanitaire installatie heel wat kunt besparen. Zelf je installatie plaatsen is kinderspel

Details bekijken
Afvoerleidingen

Afvoerleidingen

Ons pakket bestaat uit BENOR gekeurde polypropyleen (PPC) afvoerbuizen. Dit garandeert de kwaliteit en de levensduur van je installatie. De koppelstukken zijn eenvoudig te monteren via een dubbele dichtingsring, lijmen is niet nodig.

Details bekijken
Success