Slim
DucoBox Focus
De DucoBox Focus zorgt dankzij de gepatenteerde interne regelkleppen voor een zonale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. De afzuigventilator is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld. Dankzij intelligente metingen op basis van CO²- en/of vocht wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid!

DucoBox Focus

De DucoBox Focus zorgt dankzij de gepatenteerde interne regelkleppen voor een zonale afvoer van vervuilde en/of vochtige lucht. De afzuigventilator is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld. Dankzij intelligente metingen op basis van CO²- en/of vocht wordt er enkel geventileerd waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid! Dankzij de uitbreiding met een intelligent sturingsbord werkt deze versie met een gepatenteerd regelkleppensysteem in de afvoerbox zelf. Bovendien zijn alle akoestische voorzieningen die in de DucoBox Silent geïntegreerd zitten, ook standaard van toepassing van bij de DucoBox Focus.

1. Gepatenteerd systeem van geïntegreerde kleppen

  • De DucoBox Focus beschikt standaard over 7 aansluitingen (ø 125 mm) die allemaal optioneel voorzien kunnen worden van klepsturing. Deze klep kan zeer snel en eenvoudig in de afvoerbox zelf geïntegreerd worden. Dat betekent dus dat, eens de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is. Bovendien regelt de DucoBox de kleppen zeer snel en efficiënt in. In amper 4 minuten kunnen alle 7 kleppen ingeregeld worden.
  • De afvoerdebieten van alle kleppen zijn standaard door Duco vooraf ingeregeld volgens de geldende eisen per ruimte, maar kunnen desgewenst ook handmatig door de installateur aangepast worden. Zodra de kleppen geïnstalleerd zijn en de afzuigventilator volledig afgesloten is, er van buitenaf niets meer zichtbaar is.
  • Eén DucoBox Focus, 11 zones: met één ventilatiebox kun je tot in 11 ruimtes ventileren dankzij het extra verdeelstuk met 2 regelkleppen. Op die manier zijn de toepassingsmogelijkheden groter en wordt enkel geventileerd waar nodig. Het verdeelstuk regelkleppen biedt immers de mogelijkheid om aansluitmonden te ontdubbelen op de DucoBox Focus. Hiermee kan een zonaal ventilatiesysteem tot maximaal 11 aansluitingen (waarvan maximaal 7 aansluitingen met een CO² regelklep) opgebouwd worden.
  • De meegeleverde connector biedt de mogelijkheid om de bekabeling van deze regelkleppen eenvoudig naar de DucoBox Focus door te lussen. En dit, zoals steeds binnen de Duco systemen, onzichtbaar en achter het deksel.

2. Energiezuinige ventilatie waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid

  • Elke aansluiting kan voorzien worden van een regelklep (CO² regelklep of vochtregelklep) voor een meting in de luchtstroom. Het is ook mogelijk om een Sensorless regelklep te integreren. Alle ‘droge ruimtes’ kunnen voorzien worden van een CO² regelklep. Die houdt voortdurend het binnenklimaat in het oog en zorgt er voor dat de vervuilde lucht (bij een ppm > 800 ppm) in de desbetreffende ruimte -en enkel daar- afgezogen wordt.
  • De ‘vochtige ruimtes’, zoals de badkamer, kunnen voorzien worden van een vochtregelklep. Zodra er bijvoorbeeld gedoucht wordt, zorgt deze regelklep er automatisch voor dat de vochtige lucht afgezogen wordt in de badkamer tot de toestand opnieuw genormaliseerd is.
  • De regelkleppen zorgen ervoor dat er enkel vervuilde en/of vochtige lucht wordt afgevoerd, waar en wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. Zodra het binnenklimaat opnieuw geoptimaliseerd is, sluiten de kleppen zich opnieuw en dat resulteert in in een nog stillere en meer energiezuinige werking.

Optie: Duco Focus System
Dit vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Het Duco Focus System meet het CO²- en vochtgehalte aan de hand van een gepatenteerd regelkleppensysteem onder het deksel van de ventilatiebox DucoBox Focus. De afvoer gebeurt zonaal tot in 7 zones, maar is uitbreidbaar tot 11 ruimtes d.m.v. het unieke verdeelstuk.

DucoBox Focus

DucoBox Focus

De slimste ventilatiebox van Europa

Verwante producten

DucoBox Silent Connect

DucoBox Silent Connect

Bij een ventilatie systeem C wordt verse buitenlucht op een natuurlijke manier in droge ruimtes aangevoerd via toevoerroosters in ramen of muren. De vervuilde lucht wordt op een mechanische manier weggezogen uit vochtige ruimtes

Details bekijken
DucoBox Energy Premium

DucoBox Energy Premium

Energiezuinigheid wordt een steeds belangrijker gegeven en energiezuinige passiefhuizen zullen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt de DucoBox Energy Premium als balansventilatietoestel met warmterecuperatie een belangrijk wapen.

Details bekijken
Success