Eco
DucoBox Energy Premium

Energiezuinigheid wordt een steeds belangrijker gegeven en energiezuinige passiefhuizen zullen steeds vaker in ons straatbeeld verschijnen. In de strijd tegen de aanscherping van de energienormen vormt de DucoBox Energy Premium als balansventilatietoestel met warmterecuperatie een belangrijk wapen.

DucoBox Energy Premium

Bij balansventilatie voert het toestel mechanisch verse lucht toe aan de woning en voert het vervuilde lucht mechanisch af uit de woning aan de hand van geïntegreerde ventilatoren. Hierbij is er sprake van warmterecuperatie uit de afgevoerde lucht en wordt deze warmte overgedragen aan de toegevoerde lucht. De DucoBox Energy Premium is beschikbaar in een linkervariant (= schuine zijde links) en rechtervariant (= schuine zijde rechts). Op de schuine zijde wordt een toe- en afvoerkanaal naar de woning aangesloten (ETA en SUP).

Ventilatiesysteem D met 2-zonesturing

De DucoBox Energy Premium is zowel verkrijgbaar in een 1-zone als een 2-zone variant. Door de unit optioneel van een geïntegreerde
2-zoneregeling met vraagsturing op basis van CO², vocht en tijd te voorzien, wordt een optimaal energetisch rendement bereikt.
De dag- en nachtzone worden immers via een ingebouwde klep afzonderlijk aangestuurd, wat de hoogste EPB-reductie en een groen
A+ energielabel met zich meebrengt.

De voordelen van zonale ventilatie

  • Het voordeel van geïntegreerde sturing zit hem in het handige plug & play concept: er is enkel basisbekabeling nodig voor de voeding van de ventilatiebox. Extra elektronica tussen de WTW-unit en een externe klep zijn bij de DucoBox Energy niet nodig.
  • Automatische inregeling van de ventilatie-unit: de automatische inregeling, waarbij de meet- en regeltechniek gestoeld is op de principes van inregeling op constante druk, biedt steeds een 100%-garantie op een kwalitatief eindresultaat en vertaalt zich in een besparing van 50% op de inregeltijd voor de installateur.
  • Akoestisch comfort door stilste toevoergeluid: onafhankelijke tests tonen aan dat het geluidsvermogen aan de toevoerzijde zo laag is dat de DucoBox Energy Premium als het stilste systeem D van Europa kan worden beschouwd (55 dB bij 325 m³/u).

DucoBox Energy Premium zelfbouwpakket

DucoBox Energy Premium zelfbouwpakket

DucoBox Energy Premium zelfbouwpakket

Het stilste systeem D van Europa!

Verwante producten

DucoBox Silent Connect

DucoBox Silent Connect

Bij een ventilatie systeem C wordt verse buitenlucht op een natuurlijke manier in droge ruimtes aangevoerd via toevoerroosters in ramen of muren. De vervuilde lucht wordt op een mechanische manier weggezogen uit vochtige ruimtes

Details bekijken
DucoBox Focus

DucoBox Focus

Bij het systeem C + wordt de centrale afzuiging per kamer mogelijk voor een optimaal behoudt van de aanwezige warmte. Je gaat dus enkel ventileren wanneer het nodig is.

Details bekijken
Success