Slim
Ventilatiesysteem D

Bij een ventilatie systeem D sluiten we ook de droge ruimtes aan op het toestel. De verse lucht zuigen we van buiten aan, deze gaat via de warmtewisselaar naar de droge leefruimtes.

Ventilatie D

Waarom kiezen voor ventilatiesysteem D?

Bij het systeem D voorzien we 2 ventilators (pulsie, exctractie) én een warmtewisselaar, in hetzelfde toestel. Zowel de vochtige als de droge ruimtes worden aangesloten op het toestel. De verse buitenlucht wordt aangezogen, en gaat via de warmtewisselaar naar de droge leefruimtes. In de warmtewisselaar zal de droge lucht kruisen met de vochtige warme lucht. De koude lucht van buiten wordt voorverwarmd door de restwarmte van de binnenlucht. Daardoor hebben we geen roosters nodig in de ramen en zorgt het toestel steeds dat de woning in balans is.

De Ubbink Vigor:

 • Zorgt voor een aanzienlijke winst op je E-peil
 • Hoog thermisch rendement
 • Meest accurate constant-flow 2.0 = gegarandeerd evenveel toevoer als afvoer
 • Display TFT touchscreen met een overzichtelijke menustructuur, inclusief handige wizards voor installatie en onderhoud
 • Praktisch in onderhoud en minimum aan service aan de onderdelen

Ducobox Energy Comfort Plus:

 • Links/rechts uitwisselbaar: de links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van de dubbele by-pass en is hierdoor perfect integreerbaar in elk mogelijk scenario.
 • Hoog rendement: de vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort resulteert in een intelligente én energiezuinige werking. Samen met de slimme vraagsturing op basis van CO² en vocht zorgen de dynamische luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel.
 • Lichtgewicht met automatische inregeling: de DucoBox Energy Comfort D325 weegt slechts 21 kg. Met andere woorden: makkelijk te monteren door één persoon. De automatische inregeling op elk type zorgt voor een snelle en kwalitatieve installatie van het toestel. Inregeling op constante druk doet je 50 % besparen op de inregeltijd.

Easykit biedt je:

 • Persoonlijke begeleiding op maat, in een van onze 12 toonzalen
 • Instructieboek wordt meegeleverd: zo plaats je eenvoudig zelf je zonnepanelen
 • Als erkend ventilatieverslaggever, breng je samen met je zelfbouwcoach je behoeften in kaart. Hij/zij stelt een plan op voor je, zodat je zelf aan de slag kan met je ventilatiepakket. Na installatie komt de Easykit technieker langs om je je installatie te controleren, de ventielen af te stellen en het eindverslag op te maken voor je rapport.

Doordat Easykit ook je elektriciteit, verwarming,…. kan aanbieden, combineer je je verschillende technieken bij één partij. Zo zorgen we er samen voor dat je technieken op elkaar afgestemd zijn.

Wil je graag je project samen bespreken? Maak een gratis én vrijblijvende afspraak bij een van onze 12 toonzalen. Je zelfbouwcoach adviseert je graag, dat zit al 30 jaar in ons DNA!

De slimste ventilatiebox van Europa

Verwante producten

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem C

Bij een ventilatie systeem C wordt verse buitenlucht op een natuurlijke manier in droge ruimtes aangevoerd via toevoerroosters in ramen of muren. De vervuilde lucht wordt op een mechanische manier weggezogen uit vochtige ruimtes

Details bekijken
Opbouwleidingen

Opbouwleidingen

Voor een esthetisch verantwoorde verwerking van de luchtkanalen is het belangrijk om hiermee al vanaf de ontwerpfase van de nieuwbouw of renovatie rekening te houden.

Details bekijken
Success
Wij blijven open tijdens het bouwverlof, om jou te ondersteunen
Wij blijven open tijdens het bouwverlof! Maak een afspraak