Design
Infrarood panelen

Infraroodverwarming is uitermate geschikt om je energieverbruik te verminderen. Per graad die een ruimte verwarmd wordt, bespaar je ongeveer 7% ten opzichte van traditionele verwarming.

Infrarood panelen

Infraroodverwarming is een moderne en energie-efficiënte manier om warmte te leveren.

Voordelen:

 • Energie-efficiëntie: infraroodverwarming werkt door warmtestraling, waardoor objecten direct worden verwarmd in plaats van de lucht eromheen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren door luchtcirculatie, wat resulteert in een efficiënter verwarmingssysteem.
 • Snelle opwarming: infraroodverwarmingssystemen kunnen bijna direct warmte genereren nadat ze zijn ingeschakeld, in tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die tijd nodig hebben om de lucht te verwarmen.
 • Zonachtige warmte: infraroodstraling bootst de manier na waarop de zon warmte levert, waardoor een comfortabele en natuurlijke warmte wordt geproduceerd die niet droog of benauwd aanvoelt.
 • Zoneverwarming: met infraroodverwarmingssystemen kan je specifieke zones of ruimtes verwarmen zonder het hele huis te verwarmen, waardoor je energie kunt besparen.
 • Lagere operationele kosten: omdat infraroodverwarming efficiënter is in het leveren van warmte, kunnen de operationele kosten lager zijn dan die van traditionele verwarmingssystemen, vooral als u zoneverwarming gebruikt.
 • Geen luchtcirculatie: infraroodverwarming vereist geen luchtcirculatie, wat de verspreiding van stof, allergenen en andere verontreinigingen in de lucht kan verminderen, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.
 • Lange levensduur: infraroodverwarmingselementen hebben over het algemeen een lange levensduur en vereisen weinig tot geen onderhoud.
 • Stille werking: infraroodverwarmingssystemen zijn meestal stil in vergelijking met systemen die luchtblazers gebruiken.
 • Geen luchtvochtigheidsverlies: in tegenstelling tot sommige traditionele verwarmingssystemen die de luchtvochtigheid kunnen verminderen, heeft infraroodverwarming geen invloed op de luchtvochtigheid in de kamer.
 • Esthetisch ontwerp: infraroodverwarmingselementen kunnen discreet worden geïntegreerd in het interieurontwerp, zoals in het plafond, wanden of als stralingspanelen, zonder dat er radiatoren of leidingen zichtbaar zijn. Het design van onze infrarood panelen is zeer strak en doelbewust. De panelen passen in elke woning dankzij hun tijdloos design en kleur.
 • Onze infrarood panelen ITC hebben een ingebouwde thermostaat regeling: hierdoor stel je de temperatuur volledig naar wens in. Daarnaast bespaar je met een elektrische verwarming met thermostaat op de verbruikskosten. Gemiddeld ligt de besparing van een infrarood paneel met ingebouwde thermostaat op 22%. Dit komt omdat het verwarmingspaneel niet onnodig aan staat. Daarnaast bespaar je met een infrarood verwarming 30 tot 50% op de verbruikskosten ten opzichte van een CV-ketel.

Ideaal voor je slaapkamers te verwarmen!

Verwante producten

Success