Niko Home Control is een slim huisautomatiseringssysteem dat je in staat stelt om de elektrische installatie in je huis te bedienen en te automatiseren. Niko Home Control is compatibel met traditionele bekabeling en kan worden geïnstalleerd in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

  • Het systeem werkt door middel van een centrale controller, genaamd de Niko Home Control Gateway. Deze gateway verbindt alle apparaten in je huis, zoals schakelaars, stopcontacten, verlichting en thermostaten, en stelt je in staat om ze op afstand te bedienen met behulp van een app op je smartphone of tablet.
  • Om Niko Home Control te installeren in een huis met traditionele bekabeling, moeten de bestaande schakelaars, stopcontacten en andere apparaten worden vervangen door Niko Home Control-apparaten. Deze apparaten zijn voorzien van extra elektronica om ze te verbinden met de gateway. Je hoeft niet alles te vervangen, je kan de installatie ook gebruiken in combinatie met het klassieke systeem.
  • De installatie van Niko Home Control kan eenvoudig zelf uitgevoerd worden, in verschillende fases. Je kan perfect beginnen met één schakeling en zo uitbreiden wanneer je wenst.
  • Eenmaal geïnstalleerd, biedt Niko Home Control tal van mogelijkheden om je huis te automatiseren en je comfort en veiligheid te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting automatisch laten inschakelen wanneer je thuis komt of de verwarming op afstand bedienen.

Werking Niko Home Controle