Eco
Energie besparen

Nu de digitale meter volop wordt uitgerold, is een nieuwe manier van energie verbruiken aan de orde. Easykit begeleidt je graag in dit nieuwe energielandschap door je alle tools aan te reiken die nodig zijn om comfortabel energie te besparen.

Bespaar energie met de slimme sturing van Niko

Meet jouw energieproductie

  • Terwijl het kennen – en beheren – van jouw energieverbruik belangrijk is, is het net zo cruciaal om een goed inzicht te hebben in de hoeveelheid elektriciteit die je zelf produceert met jouw zonnepanelen.
  • Wanneer je Niko Home Control koppelt aan de digitale meter, krijg je op een heel gebruiksvriendelijke manier inzicht in je verbruik van energie en gas.
  • Daarnaast krijg je ook inzicht in hoeveel zonne-energie je terug op het net zet.

Via meetmodules of dankzij een eenvoudige koppeling met de omvormers van SMA, krijg je nog meer gedetailleerde inzichten in je energieproductie. Zo kan je de totale elektriciteitsproductie van jouw zonnepanelen opvolgen. Je ziet dus niet meer enkel hoeveel energie je op het net terug geplaatst hebt, je ziet ook hoeveel zonne-energie je zelf verbruikt hebt.

Optimaliseer het gebruik van jouw zonne-energie
Met Niko Home Control krijg je niet alleen inzicht in de energie die je zonnepanelen opwekken, je kan ook beheren waar en wanneer deze zelfopgewekte energie gebruikt moet worden. Zo verstuurt de Niko Home app meldingen wanneer er bijvoorbeeld overproductie is. Als je dan thuis bent, kan je eigenhandig toestellen zoals de droogkast of de vaatwasmachine aanzetten. Als je niet thuis bent, kan je eenvoudig instellen dat Niko Home Control dit in jouw plaats automatisch doet.

Verhoog jouw zelfconsumptie automatisch met de solar mode
De solar mode van Niko Home Control zorgt ervoor dat geconnecteerde toestellen automatisch geactiveerd worden wanneer er te veel zonne-energie wordt opgewekt. Met een aantal huishoudelijke producten die veel energie verbruiken – denk aan je boiler, warmtepomp, elektrische fiets of wasmachine – is het voordeliger dan ooit om de gratis energie die je produceert, te gebruiken wanneer die beschikbaar is. Niko Home Control kan je helpen met het beheer van je apparaten op basis van je zelf opgewekte energie, waardoor jouw zelfconsumptie verhoogd wordt en jouw distributiekosten worden teruggeschroefd. Dat kan je bijvoorbeeld doen met geconnecteerde schakelbare stopcontacten of slimme stekkers die enkel geactiveerd worden wanneer er zonne-energie beschikbaar is.

Is jouw toestel al voorbereid op de toekomst?

  • Veel van de bestaande installaties zoals warmtepompen, boilers, laadpunten en elektrische verwarmingssystemen zijn al voorbereid om slim aangestuurd te worden door systemen zoals Niko Home Control.
  • Door onze slimme stekkers of geconnecteerde stopcontacten te combineren met deze aansluitpunten kan je ook je bestaande installatie vaak al slim aansturen. Zo verhoog je je zelfconsumptie ongeacht het merk of type. Vraag bij jouw installateur wat de mogelijkheden zijn van jouw verwarmingsinstallatie.

Betrek onze A-merken in jouw prosumentenavontuur
Ook onze andere A-merken kunnen aangestuurd worden op basis van de beschikbare zonne-energie. Zo kunnen tal van toestellen van bekende merken via Niko Home Control slim aangestuurd worden! Denk aan de centrale verwarmingsinstallaties van Bulex of Daikin en andere merken die kunnen worden aangesloten op Niko Home Control, zodat je de temperatuur en ventilatiesnelheid van Duco kan aanpassen of de keteltemperatuur tijdelijk kan verhogen, waar je ook bent. Bovendien maakt een IFTTT-verbinding het mogelijk om Niko Home Control te koppelen aan meer dan 500 verschillende slimme toestellen.

Maak je woning slim en bespaar energie

Maak je elektrische installatie slim

Meten is weten! Maak je installatie slim en bespaar zo op je energiefactuur.

Verwante producten

PV zonnepanelen

PV zonnepanelen

Zelf je eigen elektriciteit produceren, het kan met de PV zonnepanelen van Easykit. Onze zonnepanelen hebben de eigenschappen dat ze aan beide zijden licht kunnen omzetten naar energie. Hierdoor is de opbrengst nog hoger.

Details bekijken
Omvormers

Omvormers

Afhankelijk van het aantal panelen zal Easykit een omvormer op maat van de installatie voorstellen. Installaties tot 10kW zijn perfect mogelijk. Easykit biedt hiervoor de merken SMA en Goodwe aan.

Details bekijken
Thuisbatterij

Thuisbatterij

Met een thuisbatterij kan je zelf-geproduceerde energie thuis opslagen. Als je dit combineert met zonnepanelen moet je minder stroom van het net halen en haal je meer uit je eigen opgewekte energie.

Details bekijken
Success