De klassieke installatie voldoet nog steeds aan de eisen van de meeste renovatie- en nieuwbouwprojecten. Het is een betrouwbare oplossing, robuust, eenvoudig te installeren en goedkoop.

Het klassieke systeem is niet gewoon een standaard systeem. Niets is standaard, ieder systeem wordt op maat samengesteld en is dus uniek. Het principe van dit systeem is meer dan 100 jaar oud een heeft zijn nut dus al bewezen. Hierbij werken we met de gekende schakelaars. De kabel vertrekt vanuit de zekeringkast en loopt zo naar de schakelaar die een lichtpunt of groep zal bedienen. Achter de schakelaar maken we een aftakking naar het volgende lichtpunt. Dit systeem is vrij eenvoudig zelf te plaatsen en is het goedkoopste. Door de vele aftakkingen is dit systeem nadien moeilijk aanpasbaar.

Eenvoudige installatie met insteekklemmen
Alle Niko schakelaars en wandcontactdozen zijn beschikbaar met insteekklemmen. Hiermee bespaar je heel wel tijd en moeite.

De draad zit stevig vast dankzij de kwalitatieve insteekklem met lange levensduur
De ontgrendeling van de geleiders zit bij alle mechanismen vooraan, zodat de bedrading niet op de ontgrendeling kan duwen wanneer die in de inbouwdoos wordt geduwd en de draden niet kunnen loskomen.

Sneller en gemakkelijker
Alle aansluitklemmen zitten aan de bovenzijde van de sokkel: zodat alle draden op gelijke lengte kunnen worden afgeknipt en gestript zodat er onder het mechanisme meer ruimte overblijft om gemakkelijk de draden te plooien en het mechanisme in de inbouwdoos te plaatsen zonder dat de bedrading dit terug naar boven duwt.