Hoeveel je kunt besparen door regenwater te hergebruiken, hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van je huishouden, de mate van regenval in jouw regio, en hoe je het regenwater gebruikt. Over het algemeen kan het hergebruiken van regenwater helpen om je waterrekening te verlagen en de druk op de watervoorziening te verminderen.

  • Als je het regenwater gebruikt voor buitenactiviteiten zoals het besproeien van je tuin, het wassen van je auto of het vullen van je zwembad, kun je veel besparen op je waterrekening, vooral als je een grote tuin hebt of hoe vaak je je auto wast.
  • Als je het regenwater gebruikt voor binnentoepassingen, zoals het doorspoelen van je toilet of het wassen van kleding, kun je nog meer besparen op je waterrekening.

Over het algemeen kan het hergebruiken van regenwater een significante besparing opleveren, afhankelijk van de omvang van je regenwateropvangsysteem en het gebruik van het water. Sommige studies suggereren dat een gemiddeld huishouden tot wel 50% van zijn waterrekening kan besparen door regenwater te hergebruiken.