In principe zijn alle gascondensatieketels per definitie compatibel met energierijk gas. Dit zijn praktisch alle ketels die de voorbije 20 jaar bij Easykit werden verkocht. De ketel die je hebt staan is bijgevolg vermoedelijk wel geschikt voor energierijk gas.

Waar moet je desondanks op letten ?

Na de omschakeling kan het zijn dat de ketel een ongewoon lawaai begint te maken. Vaak is dit onder de vorm van een ‘gebrom’. Als dit het geval zou zijn (dit komt voor bij ongeveer 30% van alle ketels), neem je best even terug contact op. We sturen dan een collega langs om de nodige instellingen aan te passen, anders loop je het risico dat je verbruik gaat stijgen (met de bijhorende kosten tot gevolg).

We raden aan om op zo’n moment gewoon een onderhoud in te plannen, zo ben je de komende 2 jaar gerust, en maak je geen onnodige kosten. Reageert de ketel niet, kan je het onderhoud in de voorziene periode gewoon inplannen.

Voor de compatibiliteit van andere huishoudelijke toestellen, zoals een fornuis, neem je best contact op met de fabrikant van het toestel.